تحلیل بازار الاستومرهای TPE برای صنعت ساختمان
بر اساس مطلبی که در تاریخ 14 آوریل 2025 توسط سایت “GLOBE NEWSWIRE” منتشر شده- “گزارش پیش بینی تحلیلی اندازه بازار الاستومرهای ساختمانی، سهم و روند آنها بر اساس نوع محصول (کوپلیمرهای بلوک استایرن، پلی اورتان گرمانرم، استایرن بوتادین، اتیلن پروپیلن دی ان مونومر، کائوچوی طبیعی)، نوع کاربرد و منطقه جغرافیایی استفاده، طی دوره، 2025 – 2030، که توسط موسسه Research And Markets صورت پذیرفته،ارایه شده است.
بر اساس این گزارش، پیش بینی می شود که بازار جهانی الاستومرهای ساختمانی تا سال 2030 به 7.91 میلیارد دلار برسد و پیش بینی می شود که از سال 2025 تا 2030 با CAGR 5.9٪ (یعنی: نسبت رشد سالانه کامپاندها) رشد کند.
بازار به طور عمده به علت و از طریق سرعت توسعه ی شهر نشینی و توسعه ی زیرساخت ها در سراسر اقتصادهای نوظهور هدایت می شود. با گسترش و مدرن شدن شهرها در مناطقی مانند آسیای جنوب شرقی، آمریکای لاتین و آفریقا، تقاضا برای الاستومرها در کاربردهای ساختمانی به صورتی قابل توجه افزایش یافته است. این مواد به گونه ای فزاینده در سیستم های آب بندی، غشاهای سقف، جداکننده های ارتعاش و جدارهای قابل انبساط مورد استفاده قرار می گیرند، در این کاربردها، ویژگی هایی مثل انعطاف پذیری، دوام و خواص مقاومتی در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار مهم و ارزشمند هستند.
همچنین، گسترش توجه جهانی به منابع تجدید پذیر و پایدار در حال تغییر شکل چشم انداز بازار هستند، و به همین جهت الاستومرهای سازگار با محیط زیست که اثرات زیست محیطی را کاهش می دهند، دارای روندی رو به رشد بوده و از اولویت برخوردار شده اند. تولیدکنندگان این گونه ترکیبات مواد (و از روی مثال، در ایران، تولید کننده هایی مثل شرکت KBK) که از دانش بنیادین و توان تولید آنها برخوردارند، در حال توسعه ی الاستومرهای مبتنی بر نیازهای زیستی و زیست محیطی هستند که از منابع تجدیدپذیر به دست میآیند. این بخش از تولیدکنندگان، محصولاتی را با قابلیت بهینه ی بازیافت طراحی میکنند تا مقررات زیست محیطی سختگیرانه را رعایت کنند. یک مثال قابل توجه افزایش پذیرش الاستومرهای ترموپلاستیک (TPEs) است که میتوانند چندین بار فرایند شوند و در عین حال ویژگیهای عملکردی شان را حفظ کنند، زبالههای ساختمانی را کاهش دهند و از روش های کاربردی و ابتکارات اقتصاد چرخشی حمایت کنند.
پیشرفتهای فناورانه محور در فرمولهای طراحی شده برای انواع الاستومرها، ویژگیهای عملکردی را برای تامین چالشهای خاص ساختمانی افزایش میدهند. الاستومرهایی که ویژه ی کاردبردهای ساختمانی مدرن هستند، در مقایسه با مواد سنتی، از ویژگی هایی فزون تر مثل مقاومت در برابر اشعه ی ماوراء بنفش، پایداری در برابر دما، مقاومت شیمیایی و عمر طولانیتر برخوردارند. این تکامل بهویژه در زمینه ی الاستومرهای مبتنی بر مواد سیلیکون با کارایی بالا، در شیشههای مناسب برای آسمانخراشها و همچنین ترکیباتی ویژه که بر پایه ی EPDM جهت پایداری در برابر شرایط آب و هوایی بسیار متغیر، مهندسی شده اند، در پروژههای زیرساختی مانند پلها و سدها استفاده میشوند.
یکی دیگر از محرک های مهم بازار، تاکید روزافزون بر طراحی و ساخت بناهای مسکونی و غیر مسکونی با ویژگی کمترین یا بهینه ترین امکان حداقل مصرف انرژی است. در این راستا نیز، الاستومرها نقشی مهم را در کاهش تبادل دما و بهبود عایقکاری حرارتی و هوابندی پوشش های ساختمان ایفا می کنند. مهر و موم پنجره ها و درها، مواد عایق، و کاربردهای ضد آب و هوا با ترکیب الاستومرهای پیشرفته به گونه ای قابل توجه در کاهش مصرف انرژی در ساختمان های مسکونی و تجاری کمک می کند. این روند با قوانین سختگیرانه ی ساخت و ساز ابنیه و تکامل استانداردهای بهره وری انرژی که در سطح جهانی اجرا می شوند، تقویت گردیده و تقاضایی پایدار را برای تولید و تجارت الاستومرهای دارای کاربرد ساخت و ساز با کارایی بالا به وجود می آورد. زیرا، این نوع الاستومرها می توانند خواص خود را در طول چندین دهه خدمات حفظ کنند.
توجه:
1- این ترجمه به ناشر بخش فارسی تعلق دارد و تابع “قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان” است؛