تولید باتری از ضایعات روغن سوخته
تقریبا هیچ کس نمی تواند جریان کل اخبار جهانی فناوری های جدید را دنبال کند. در اوایل دهه 90، مقالات علمی پیش بینی کردند که در دهه 20 قرن آینده، هر 45 روز یک فناوری جدید معرفی خواهد شد. اکنون افراد تکنولوژیک در هر دقیقه شاهد معرفی یک فناوری جدید هستند. بنابراین، تیم خبری همراه ما، در تلاش است تا بر اساس اطلاعاتی که از خواسته های خوانندگان و موضوع این وبگاه دراد، بهترین ها را انتخاب کند. مقاله زیر نشان می دهد که چگونه بشر می تواند زباله ها را به منابع انرژی تبدیل کند. با یادآوری اینکه، تمامی مقالات انتخاب شده با افزودن لینکها و تصاویر اضافی، مجددا ویرایش شده و غنیتر شدهاند.
**************************************
به صورتی که در ژورنال “Tech Xplore” توضیح داده شده، توسعه ی راهحلهای کارآمد ذخیرهسازی انرژی، برای آینده ی کاربرد و تحقق “انرژی های پایدار” موضوعی کلیدی است. یک مطالعه جدید نشان داده است که روغنهای ضایعاتی را میتوان برای کمک به این هدف تغییر کاربری داد. محققان دانشگاه “Tongji” و “دانشگاه علوم و فناوری شانگهای” روشی نوآورانه را برای تبدیل روغن های ضایعاتی به مواد ساختاری الکترود با کیفیت بالا یافته است که در ساخت “ابرخازنها” ( Superconductors) ضروری هستند.
ابرخازنها این توانایی را دارند که انرژی را خیلی سریع شارژ و تخلیه کنند بدون اینکه تأثیری قابلتوجه بر عملکرد طولانی مدت آنها بگذارند، موضوعی که برای باتریهای “لیتیوم -یون” امروزی دشوار است. با این حال، مطلب Tech Xplore خاطرنشان کرده که چالشهایی در پاسخگویی به تقاضای رو به رشد برای مواد با کیفیت بالای مورد نیاز برای ساخت ابرخازنها وجود دارد، زیرا آنها به تعادل رسانایی و مقدار سطح نیاز دارند.
برای حل این مشکل، دانشمندان دریافته اند که مواد کربنی پیشرفته که دارای ساختارهای متخلخل پیچیده هستند، و اتم های نیتروژه از طریق فرایندی با عنوان “داپینگ هترواتم” در محل های خاص آنها قرار گیرند، منابعی مطلوب برای این نیاز هستند و روغن های ضایعاتی بهترین مواد برای تامین این نیازند.
دکتر Suyun Xu، محقق برجسته این پروژه، گفته است: “با استفاده از روغن های دور ریز به عنوان یک پیش ساز، ما نه تنها زباله ها را به یک منبع ارزشمند بازیافت تبدیل می کنیم، بلکه یک ماده ابرخازن با خواص الکتروشیمیایی استثنایی را هم به وجود می آوریم.”
وی می افزاید: “رویکرد ما برای افزایش عملکرد ابرخازنها با استفاده از فرایند “داپینگ نیتروژن” موجب بهینه سازی ساختار سطوح متخلخل شده و فرصتهایی تازه را برای ذخیرهسازی انرژی پایدار با راندمان بالا ایجاد میکند.”
به نوشته “Futurebridge“، در حالی که باتریهای لیتیوم یونی، مانند باتریهای مورد استفاده برای تامین انرژی خودروهای الکتریکی، چگالی انرژی بالایی دارند، اما ابرخازنها در شارژ سریع و تحویل انرژی در فواصل کوتاه توانایی بیشتری دارند. به همین دلیل است که برخی از خودروسازان آنها را برای مدیریت انرژی ورودی ناشی از ترمز کردن و ارائه آن برای کمک به افزایش شتاب در برخی از خودروهای برقی و هیبریدی به عنوان باتری سوختی به کار می گیرند.
علاوه بر آنکه استفاده مجدد از بقایای سوختهای کثیف به صورت موادی که به افزایش کارایی خودروهای الکتریکی و سایر فناوریهای سبز کمک میکند، این روش همچنین به ارتقای “اقتصاد چرخشی” نیز کمک میکند، در عین حالی کاربرد این روش میزان زبالههایی را که در غیر این صورت میتواند منجر به آلودگی محیطزیست شود، کاهش میدهد.